Alle nieuws betreffende kachels, inbouwhaarden, ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

Houtkachels krijgen het hard te verduren

Houtkachels krijgen het hard te verduren. Terecht of niet? Houtkachels hebben de afgelopen maanden heel wat kritiek te verduren gekregen. Niet milieuvriendelijk en een te grote uitstoot van fijn stof. Maar de huidige generatie kachels zijn op het vlak van uitstoot totaal niet meer te vergelijken met de oude houtkachels.

Lees verder »

Waarom stoken met hout nog wél een goed idee is.

Waarom stoken met hout nog wél een goed idee is Waarom stoken met hout nog wél een goed idee is“Houtkachels hebben de afgelopen maanden heel wat kritiek te verduren gekregen. Niet milieuvriendelijk en een te grote uitstoot van fijn stof. Maar de huidige generatie kachels zijn op het vlak van

Lees verder »

Hoe premie aanvragen?

Hoe premie aanvragen voor de vervanging van kachel (hout, kolen) en open haard Je kan de premie aanvragen als je je hout- of steenkoolkachel of open haard vervangt door een inzet- of vrijstaande gaskachel of een ingebouwde gashaard met energielabel ‘A’.   Vanaf wanneer kan je de premie aanvragen? Voor wie is de premie?

Lees verder »

Dru voldoet reeds aan de strengere normen van 2022

Strengere eisen voor houtkachels? Deze EcoDesign-haarden voldoen nu al! Spartherm haarden voldoen niet alleen qua design, maar ook qua uitstoot aan de allerhoogste normen. De EcoDesign-haarden van DRU voldoen nu al aan deze strengere regelgeving. Dik Geurts gaat steeds op zoek naar slimmere en schonere manieren om hout te stoken.

Lees verder »