Mogelijkheden en Merken

Gashaard Lugo Dru


Showroom modellen

Gashaarden en kachels

Comfortabel en milieuvriendelijk

Of u nu voor een inbouwhaard op gas als bijverwarming of sfeerverwarming kiest, bij Van Simaeys vindt u zeker de geschikte oplossing. Gashaarden staan garant voor gezellig en comfortabel verwarmen met een regelbaar vlammenspel. De nieuwe toestellen zijn voorzien van de modernste technologie met een optimale verbranding als gevolg. Met weinig uitstoot vormt stoken op gas een milieuvriendelijk alternatief. De verbrandingslucht wordt rechtstreeks van buiten de woning aangevoerd, de luchttoevoer en rookafvoer gaan via één concentrische pijp die rechtstreeks door de buitenmuur kan gaan.
 • Makkelijk, comfortabel & milieuvriendelijk
 • Zeer hoog rendement
 • Bedien -en regelbaar via smartphone of tablet

Houthaarden en kachels

Een houthaard zorgt steeds voor sfeer en gezelligheid. De nieuwste houthaarden zijn zeer zuinig in verbruik en verbranden het hout op een heel efficiënte wijze. Een propere verbranding is essentieel voor een mooie vlam en tegen vervuiling. Er is een ontzettend grote keuze in houthaarden, dat je nog amper het bos door de bomen ziet. Kom daarom gerust langs bij Van Simaeys, zodat wij u kunnen bijstaan de geschikte keuze te maken.
Van Simaeys installeert de haard in uw nieuw of bestaand interieur. We werken met kwaliteitsvolle materialen en betrouwbare merken.
 • Uitsluitend kwaliteitsvolle merken
 • Ecologische kachels met beperkte uitstoot
 • Goedkoper alternatief dan gas of pellets

spartherm houtkachel dru

Showroom modellen

pelletkachel


Showroom modellen

Pellethaarden en kachels

Pelletkachels verenigen de sfeer van een traditionele houtkachel met de nieuwste technologie en het hoogste bedieningscomfort.
Een pellet is een natuurlijke brandstof die uit 100% houtvezels bestaat, hierbij worden houtspanen onder hoge druk samengeperst zonder bindmiddel of lijm. Pelletkachels hebben een zeer hoog rendement en extreem lage CO-emissie en dit in alle mogelijke prijsklassen. Houtpellets zijn gemakkelijk in een kleine ruimte op te slaan, bijvoorbeeld in een berging, schuur of kelder. Ze zijn direct klaar voor gebruik, vanwege het lage vochtgehalte
 • De sfeer van een houtkachel, gebruiksgemak van gaskachel
 • Ecologische, zeer lage CO uitstoot en rendement tot 95%
 • Bedienbaar via smartphone of tablet

Elektrische haarden en kachels

De nieuwe, elektrische haarden maken het mogelijk te genieten van een hoogwaardig haardvuur, ingebouwd naar uw stijl, waar een gas– of houthaard onmogelijk of ongewenst is. Het beeld en geluid van een rijk vuur ontstaan namelijk uit waternevel en elektriciteit; een gasaansluiting en een rookkanaal zijn dus niet nodig! Ideaal in appartement, slaapkamer of huurwoning als echte sfeermakers. 

 • De sfeer en gebruiksgemak van een gaskachel
 • Geen schouw nodig, kan overal geplaatst worden
 • Bedienbaar via smartphone of tablet

elektrische sfeerhaard

Showroom modellen
Showroom modellen

Bioethanol sfeerhaarden

Bioethanol haarden zonder schouw kunnen dus overal geplaatst worden. Dit komt omdat de brandstof die gebruikt wordt bioethanol is. Dit is zuivere alcohol, bij het verbranden van dit natuurlijke product komen er zero schadelijke stoffen vrij, geen CO en geen rook. Dit in tegenstelling met fossiele brandstoffen als gas. Bij deze nieuwe generatie zit de ethanol in een apart reservoir zodat de brander enkel de benodigde hoeveelheid ethanol verbrand. Door deze zuivere verbranding is er quasi geen reukhinder meer.
Ook is de kwaliteit van de ethanol van belang, deze moet zeer zuiver zijn (minimum 96%) om geurhinder te minimaliseren. Ondertussen zijn er nieuwe toestellen op de markt welke 100% geurloos zijn EN werken zoals gashaard volgens gesloten verbrandingssysteem MET concentrisch rookkanaal. Deze toestellen zien er identiek uit als gassfeerhaarden en geven tot 7kW warmte.
 • De sfeer van een gaskachel, geen schouw nodig, ideaal in jouw appartement
 • Ecologische, geen CO uitstoot
 • Bedienbaar met afstandsbediening

Installatie, service en onderhoud

Van Simaeys is uw erkende Cerga gasinstallateur. Wij verzorgen uw gashaard, alle leidingen en plaatsing van gasketels, zowel voor nieuwbouw als renovatie.
Ruime voorraad onderdelen voor uw kachel: binnenwerk, glas, vuurvaste isolatie en panelen, materialen, enz.
 • Eigen installatiedienst
 • Professionele service
 • Kwalitatief onderhoud

Gezellige warmte met een houthaard, daar zorgen wij voor!


dru logo houtkachel en houthaarden


Van Simaeys kachels en haarden


global inbouw gashaard


gas inbouw, houtkachel


kachel saey houtkachel


wellstraler


kachels, houtkachel, haarden, kachel, houthaard, haard


Van Simaeys kachels speksteen houtkachel en haarden


nestor martin houtkachel


mcz pellet kachels


leda hout haarden, houtkachel


Stovax & Gazco elektrische haarden


kachels dovre


austroflamm pellet kachels


cadel pellet kachel


barbas gashaard


aduro houtkachel