Gezellige warmte, daar zorgen wij voor!​

Economisch verwarmen doe je met een Norsk Kleber speksteenkachel.

Een Norsk Kleber is meer dan een kachel, het is ook een exclusief meubelstuk, vervaardigd uit een grondstof uit de Noorse of Zweeds-Noorse gebergtes. Elke steen is uniek, met een eigen structuur, daarom is ook elke kachel apart. De speksteen van Norsk Kleber is grijs met een lichtgekleurde, verfijnde structuur. Elke Norsk Kleber is daarom een bijzonder stuk Noors handwerk waarin de natuur duidelijk zichtbaar is..

Norskleber heeft zowel klassieke als designvolle toestellen in hun gamma. De toestellen zijn modulair opgebouwd en kunnen in verschillende maten samengesteld worden.

Wat is massief speksteen?

Speksteen gesteente is 500miljoen jaar geleden gevormd onder hoge druk-temperatuur en kan temperaturen verdragen tot 1550°. Speksteen voelt zacht aan, is makkelijk te bewerken, vorst en chemicaliën bestendig, houdt zeer goed de warmte vast en leent zich als ideale steen voor de productie van speksteenkachels.

Norsk Kleber ontwerpt en produceert speksteenkachels zonder branderkamers uit ijzer of staal. Op deze wijze vangt de speksteen de warmte van het hout dat verbrand wordt op de meest effectieve wijze op. Dit heeft tot gevolg dat de restwarmte op behagelijke wijze door de stenen uitgestraald wordt, lang nadat het vuur gedoofd is, door middel van convectiestraling die u op dezelfde wijze ervaart als de warmte van de ochtend- of avondzon.

Langdurige warmte

Deze kachels geven, vanwege hun bescheiden grootte, snel warmte af en doen dat gedurende een lange tijd. Dit zijn eigenschappen die zogenaamde speksteenkachels met branderkamers uit ijzer of staal nooit kunnen bereiken. De opslag van warmte is in zulke kachels, onafhankelijk van het aantal kilo’s speksteen, slechts een fractie van die in onze kachels.

Economisch in gebruik

Een ander voordeel is dat onze massieve speksteen-kachels zeer economisch zijn in het gebruik van hout: de warmte verdwijnt niet door de schoorsteen, maar circuleert in de ruimte. Reeds een halfuur nadat het hout aangestoken is wordt er warmte door de stenen uitgestraald, naast de warmte die verkregen wordt door de straling van de vlammen door het glas. U krijgt snel warmte, maar niet meer dan u hoeft.