Gezellige warmte, daar zorgen wij voor!​

MCZ is de markleider in pelletkachels, en dit voornamelijk vanwege volgende eigenschappen: robuust, efficient en volautomatische regeling.

MCZ creëert pelletkachels met verschillende sturingen en mogelijkheden, dit volgens wens en behoefte van de gebruiker. Hiervoor wordt steeds maximaal gebruik gemaakt van innovatieve ontwikkelingen, welke comfort en efficiëncy optimaliseren.

Kiest u voor een Easy, Maestro of CORE? Een Air, Comfort Air of Hydro-toestel? En dit zowel voor inbouw als vrijstaand toestellen. Lees er alles over hieronder – de keuze is aan u.

EASY Eenvoudig

EASY staat voor EENVOUDIG. Via een eenvoudig maar compleet bedieningspaneel op het toestel kan de kachel makkelijk bediend en geprogrammeerd worden, in uw eigen taal, met timer en thermostaat. Een afstandsbediening kan optioneel verkregen worden.

MAESTRO Volledig op maat

Maestro, het besturingssysteem op uw maat! U bedient uw kachel die standaard is uitgerust met WiFi, zoals u dat zelf wenst: met uw eigen smartphone of tablet, via de optionele afstandsbediening of via een display met toetsen. Een Maestro kachel meet de temperatuur standaard op de kachel, maar optioneel kan u er ook voor kiezen om deze aan te sluiten op uw eigen thermostaat, of aan een optionele WiFi-thermostaat sonde. De zuurstoftoevoer wordt automatisch geregeld, met een optimale verbranding als gevolg

CORE MATIC

De laatste nieuwe technologie van MCZ. Dit zijn zelfreinigende toestellen die volgens het principe van de vergassing werken. Deze toestellen hebben een “onzichtbare” pellettoevoer en creëren een prachtige vlam met een zeer schone en efficiënte verbranding, samen met extreem lage emissies. De nieuwe
technologie zal beschikbaar zijn voor de Ego, Musa, Club, Suite, Groove (new)
en Mako (new).

Vrijstaand of inbouw: aan u de keuze!

AIR
Warme lucht in de ruimte
De modellen op AIR blazen de warme lucht via de voorkant (of bovenkant) van de kachel de ruilmte in. Ideaal wanneer de kachel één enkele ruimte dient te verwarmen.

COMFORT AIR
Warme lucht naar andere ruimtes
Het Comfort Air systeem kan de warme lucht transporteren over maximaal 8 meter via een kanalisatie van amper 60 mm. De roosters kunnen zowel aan het plafond of ter hoogte van de vloer worden gepositioneerd. Via de afstandsbediening controleert u zeer makkelijk de warmte die naar de verschillende ruimtes moet worden gestuurd.

HYDRO
Warmte in de volledige woning
De “HYDRO” modellen van MCZ zijn pelletkachels die warme lucht en warm water produceren om aan te sluiten op de centrale verwarming. Deze toestellen zijn volledig uitgerust en zijn voorzien van alle veiligheidskleppen, expansievat, waterpomp enz. om een volledige centrale verwarming autonoom te bedienen.

Uw comfort

Een stille werking en mooie vlam
NO AIR
De toestellen met NO AIR zijn uitgerust met een ventilator die uitgeschakeld kan worden op minimaal vermogen voor een stillere werking, pure stralingswarmte.

OYSTER
De OYSTER kachel heeft een structuur die volledig luchtdicht is en daardoor geen zuurstof uit de ruimte verbruikt, maar deze van buiten haalt. Ideaal voor sterk geïsoleerde en passiefwoningen of voor een beter binnenklimaat.

BREDE VLAM
Een aantrekkelijke, grote vlam dankzij de bredere branderpot.

QUICKSTART
Van druk op de startknop naar warme vlam in slechts 4 minuten!

ECO DESIGN
Voldoet reeds aan de strengste Europese norm van 2022.

UP!
Onze Up! kachels zijn verkrijgbaar met een centrale boven-aansluiting.

Uw comfort
Een bediening naar keuze en automatische reiniging
WIFI
De WiFi kachels zijn standaard uitgerust met een WiFi-module om uw toestel vanop afstand te bedienen.

WIFI READY
De WiFi Ready toestellen kunnen optioneel uitgerust worden met een WiFi module.

AUTOMATISCHE REINIGING
Bij het uitdoven van de kachel wordt de branderpot automatisch gereinigd. De bodem van het branderbed gaat open zodat de resterende assen in de aslade vallen. Een langere autonomie verzekerd.

BRUSHLESS MOTOREN
De nieuwe brushless reductiemotoren (24v) zijn nog stiller en energiezuiniger. Indien deze enige vorm van weerstand ondervinden (minder kwalitatieve pellets bijv.) draaien ze even omgekeerd om dan op volle kracht terug door te draaien (anti-blokkering).