Gezellige warmte, daar zorgen wij voor!​

Jidé: Inzethaarden, inbouwhaarden en kachels op hout en gas, 100% Belgische makelij.

Jidé richt zich voornamelijk op design, flexibiliteit (maatwerk) en vooruitstrevende verbrandingstechnieken.

Zij stellen 2 verschillende verbrandingstechnieken voor: de klassieke en de ecologische verbranding.

Jidé belgische hout en gashaarden

Klassieke verbranding: Het hout ondergaat een primaire en secundaire verbranding. De primaire luchttoevoer komt via de rooster (of een interne luchtspoiler voor de Décor-reeks) onder de houtskolen terwijl de secundaire lucht via een spoelsysteem wordt aangewakkerd. Klassieke haarden zijn door hun eenvoud erg gebruiksvriendelijk. Bovendien kunnen ze bijna overal in huis worden geplaatst omdat er geen verbinding nodig is met de buitenlucht. Ideaal dus voor renovatieprojecten.

Ecologische verbranding: De toestellen beschikken over een externe luchttoevoer voor de aanvoer van de verbrandingslucht. Deze toestellen verbruiken beduidend minder hout en hebben een beter rendement

Bovendien blijven de glaspartijen proper omdat er minder assen ontstaan door de verbeterde verbranding en omwille van de ingebouwde Airwash. Dit is een systeem dat koude lucht van buiten aanzuigt om er de binnenzijde van het glas mee te reinigen. De voordelen zijn immens: meer warmte met minder hout, bijna milieuneutraal, zelfreinigende glaspartijen, … Deze haarden zijn erg populair bij zowel nieuwbouwprojecten als renovatieprojecten.

Jidé doorkijkhaard