Strengere eisen voor houtkachels? Deze EcoDesign-haarden voldoen nu al!

Spartherm haarden voldoen niet alleen qua design, maar ook qua uitstoot aan de allerhoogste normen.

De EcoDesign-haarden van DRU voldoen nu al aan deze strengere regelgeving.

Dik Geurts gaat steeds op zoek naar slimmere en schonere manieren om hout te stoken.

Houtkachels, pelletkachels en open haarden moeten tegen 2030 de helft minder schadelijke stoffen uitstoten dan in 2016. Ook minstens de helft van alle verouderde kachels moet tegen dan vervangen zijn. Dat zijn de Vlaamse overheid, houtkachelsector en milieuverenigingen overeengekomen in de ‘Green Deal Huishoudelijke Houtverwarming’. Wist je dat de EcoDesign-haarden van DRU nu al voldoen aan deze strengere regelgeving?

Verwarmen met hout moet een pak milieuvriendelijker. In 2022 treedt de EcoDesign-richtlijn in werking voor alle EU-lidstaten. Deze schrijft de eisen voor waaraan nieuwe kachels moeten voldoen op vlak van rendement, veiligheidsaspecten en uitstoot. Wil je nu al tegemoetkomen aan deze strengere eisen? De Spartherm-haarden uit het gamma van DRU voldoen nu al. Net als 90% van de kachels uit de collectie van Dik Geurts.

Minder uitstoot

Het grote voordeel van de EcoDesign-haarden van DRU? Ze stoten minder schadelijke stoffen uit. Bovendien geniet je van een optimale verbranding en een hoger rendement. Resultaat? Je hoeft minder hout te stoken en profiteert van lagere stookkosten. Zo geniet je zorgeloos van de warmte en gezelligheid van hout!

Spartherm haarden

Met een Spartherm haard van DRU speel je op safe. Deze houtkachels voldoen niet alleen qua design, maar ook qua uitstoot aan de allerhoogste normen. Je kan kiezen uit een groot gamma kachels, inbouw- en inzethaarden. Spartherm biedt ook houtkachels die je hele woning verwarmen, inclusief je sanitair water.

Tip: bekijk hier de volledige Spartherm collectie.

Dik Geurts assortiment

Ook 90% van de kachels van Dik Geurts voldoet aan de EcoDesign-richtlijn. In deze collectie vind je niet alleen mooie ontwerpen, maar ook CV haarden en pelletkachels. Dik Geurts gaat steeds op zoek naar slimmere en schonere manieren om hout te stoken en kiest bewust voor een optimale verbranding.

Tip: ontdek de volledige collectie van Dik Geurts.

Wil je zeker zijn dat je kachel voldoet aan de strengere richtlijnen? Maak dan een afspraak bij een dealer in je buurt. Meer weten? Vraag hier je gratis brochure aan.

6/02/2019